0
0,00 0 ürün

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Menu

CAD(Computer-Aided-Design) ne demek?

CAD (bilgisayar destekli tasarım), tasarım süreçlerine yardımcı olmak için bilgisayar tabanlı yazılımların kullanılmasıdır. CAD yazılımı, farklı türde mühendisler ve tasarımcılar tarafından sıklıkla kullanılır. CAD yazılımı, iki boyutlu (2 boyutlu) çizimler veya üç boyutlu (3 boyutlu) modeller oluşturmak için kullanılabilir.

CAD’in amacı, tasarımcının iş akışını optimize etmek ve düzene sokmak, üretkenliği artırmak, tasarımdaki kaliteyi ve ayrıntı düzeyini iyileştirmek, dokümantasyon iletişimini geliştirmek ve genellikle bir üretim tasarımı veri tabanına katkıda bulunmaktır. CAD yazılımı çıktıları, daha sonra üretim süreçlerinde buna göre kullanılan elektronik dosyalar biçiminde gelir.

CAD genellikle dijitalleştirilmiş üretim süreçleriyle birlikte kullanılır. CAD/CAM (bilgisayar destekli tasarım/bilgisayar destekli üretim), bilgisayarlardaki ve diğer aygıtlardaki elektronik devre kartları gibi ürünleri tasarlamak için kullanılan yazılımdır.

CAD yazılımının Tarihi

CAD computer aided design,ne demek

CAD’in kökenleri 60’ların başına ve Patrick Hanratty ile Ivan Sutherland’a kadar uzanır. General Electric için çalışırken Hanratty, etkileşimli grafikler ve sayısal kontrol programlama sistemi kullanan ilk sistem olan DAC adını verdiği bir program geliştirdi.

Sadece iki yıl sonra, 1963’te Ivan Sutherland, “CAD’in temeli olan 3D bilgisayar modelleme ve görsel simülasyonda çığır açan” bir sistem tasarladı. Sutherland, programını Sketchpad olarak adlandırdı ve “tasarımcıların doğrudan bir CRT üzerinde mühendislik çizimleri oluşturmak için hafif bir kalem kullanmasına izin verin” diye açıkladı.

1971’de Hanratty, ADAM adlı bir program geliştirdi. “Ticari olarak temin edilebilen ilk entegre, etkileşimli grafik tasarım, çizim ve üretim sistemi” olarak tanımlandı. Her 10 CAD programından yaklaşık dokuzu köklerini ADAM’da bulur.

Hanratty, ADAM’ı zaman içinde yükselterek 16 bit ve daha sonra 32 bit bilgisayarlarda çalışmasını sağladı. Adını AD-2000 olarak değiştirmenin yanı sıra daha fazla işleme ve yüzey kaplama yeteneği ile program bir hit haline geldi.

CAD’i kim kullanır?


Bilgisayar destekli tasarım çok çeşitli mesleklerde kullanılmaktadır. CAD yazılımı, çeşitli mimarlık, sanat ve mühendislik projelerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. CAD kullanım durumları, sektöre ve iş işlevlerine özeldir. CAD araçlarını kullanan meslekler, bunlarla sınırlı olmamak üzere şunları içerir:

CAD avantajları

Geleneksel teknik çizim ve manuel çizim ile karşılaştırıldığında, CAD tasarım araçlarının kullanılması mühendisler ve tasarımcılar için önemli avantajlar sağlayabilir:

CAD yazılımı/araçları

Tasarımcılara ve mühendislere yardımcı olmak için bir dizi CAD aracı mevcuttur. Bazı CAD araçları, endüstriyel tasarım veya mimari gibi belirli kullanım durumlarına ve sektörlere uyacak şekilde uyarlanmıştır. Diğer CAD yazılım araçları, çeşitli endüstrileri ve proje türlerini desteklemek için kullanılabilir. Yaygın olarak kullanılan bazı CAD araçları şunlardır:

CAD(Computer-Aided-Design) ne demek?
CAD(Computer-Aided-Design) ne demek?

AutoCAD Alternatifi Programlar

AutoCAD, insanların bilgisayar destekli tasarımlar ve çizimler oluşturmasını sağlayan bir yazılım aracıdır. CAD, Bilgisayar Destekli Tasarım anlamına gelir.

Günümüzde AutoCAD , Mühendislerden mimarlara, öğrencilere ve müteahhitlere kadar birçok kişi ve firma tarafından temel bir yazılım olarak kullanılmaktadır. Peyzaj mimarları ve diğer inşaat uzmanları da bu AutoCAD yazılımını kullanmaktadır.

AutoCAD’i kullanarak hem 3B hem de 2B modellerin taslaklarını oluşturabilir ve tasarlayabilirsiniz. Katılar, yüzeyler ve daha fazlasını oluşturabilir ve model karşılaştırmaları gibi birçok görevi otomatikleştirebilirsiniz.

Ancak, AutoCAD ucuz olmaktan uzaktır. Şu an itibariyle, yıllık abonelik 1,598 ABD Dolarıaylık abonelik 220 ABD Doları/ay tutarındadır ki USD kurunun sürekli artması Türkiye’deki kullanıcılarına büyük bir külfet getirmektedir. (fiyat değişebileceğinden, güncel fiyatlandırma bilgileri için her zaman satın alma sayfasını kontrol edin).

Sizler için Autocad alternatifi çizim programlarını sıraladık. Bu programlar Autocad programına göre çok uygun fiyatlarda kullanıcılarının hizmetine sunulmaktadır. Bu programların Autocad’e göre diğer avantajlarından biri kullanıcılarına “Kalıcı Lisans” seçenekleri sunabilmesi.

AutoCAD bu fiyatları ile mevcut kullanıcılarını ve yeni müşterilerini AutoCAD alternatifi programlar kullanmasına yol açmaktadır.

1- INTERSOFT-INTELLICAD 2023 –(Yeni versiyon)

autocad,alternatifi,programlar

Intersoft Intellicad 2023 versiyonu 2022 versiyonuna ek olarak aşağıdaki özellikleri ile ön plana çıkmaktadır.

1- INTERSOFT-INTELLICAD 2022

autocad,alternatifi,programlar

Intersoft Intellicad 2022 CAD programı(bkn. Intersoft Intellicad 2022) Autocad yazılımına alternatif arayanlar için uygun fiyatlı bir CAD yazılımıdır.

Hassas çizim için güçlü CAD yazılımıdır. 2022 veriyonu ilen gelen Yeni grafik arayüzü, sezgisel çalışma sağlar ve CAD tasarımcısının alışkanlıklarına müdahale etmez.

YAZILIMIN TEMEL ÖZELLİKLERİ

Intersoft Intellicad 2022

INTERSOFT INTELLICAD 2022 Yazılımının ÇİZİM FONKSİYONLARI

DEMO İNDİRME

INTERSOFT INTELLICAD 2022 yazılımını Ücretsiz Demo full sürümünü 1 ay olarak kullanabilmek için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.

1 AYLIK DEMO SÜRÜM

INTERSOFT INTELLICAD 2022 YAZILIMI DAHA HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK İÇİN

Yazılım hakkında detaylı bilgi almak için, Türkiye yetkili satıcısı 3E PROMİMARLIK firmasından Ahmet Erdem Duran’ dan bilgi alabilirsiniz.


2- ArCADia BIM Yazılımları

ArCADia BIM yazılımları temelde Intellicad programı ile çalışan, çeşitli eklentiler ile Mimarlık ve Mühendislik yazılımlarından oluşan BIM tabanlı bir yazılımdır.

autocad,alternatifi,programlar

ArCADia BIM yazılımlarını, Kullanım olarak kendi ihtiyaçlarını karşılamadığını düşündüğü Intersoft IntelliCAD yazılımının alternatifi olarak,BIM özelliklerini de kullanmak isteyen kullanıcılarımız için önerebiliriz.

ArCADia BIM LT, lite versiyonu ile CAD yazılımınızı BIM özellikleri ile Uygun Fiyatlara kullanabilirsiniz. (2D ile çalışma olanağı verir)

Arcadia BIM yazılımlarını kullanabilmek için Temel BIM yazılımını almanız gerekmektedir. Bu Temel BIM yazılımları ArCADia, ArCADia PLUS ve ArCADia LT olmak üzere 3 çeşittir.

ArCADia Temel Modüller

ArCADia BIM yazılımlarını Mühendislik ve Mimarlık alanında Kullanabilmek için Temel yazılım olarak kullanılan yazılımlara ek modüller almanız gerekmektedir.

ArCADia BIM LT YAZILIMI

autocad,alternatifi,programlar

Nesneye yönelik 2D çizim, hızlı dokümantasyon oluşturma.

ArCADia BIM LT, 2D bina belgelerinin nesne tabanlı oluşturulmasına ve dosyaların 2018 DWG formatına kaydedilmesine olanak tanıyan tamamen işlevsel, kullanımı kolay ve sezgisel bir CAD programıdır.

En geniş anlamıyla inşaat sektörü için temel bir grafik tasarım aracıdır. Programın LITE versiyonu, ArCADia BIM sisteminin tüm temel işlevlerine sahiptir.

ArCADAia BIM LT seçeneği taleplerinizi karşılamıyorsa, daha fazla çizim özelliklerine sahip ArCADia BIM VEYA PLUS seçeneğini deneyebilirsiniz.

TEMEL MODÜLLER İLE BİRLİKTE KULLANILABİLİR EK MODÜLLER

ARCADIA YAZILIMI DAHA HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK İÇİN

Yazılım hakkında detaylı bilgi almak için, Türkiye yetkili satıcısı 3E PROMİMARLIK firmasından Ahmet Erdem Duran’ dan bilgi alabilirsiniz.


3-ELITECAD YAZILIMLARI

autocad,alternatifi,programlar

CAD yazılımı olarak tavsiye edebileceğimiz diğer bir yazılım ELITECAD programıdır.

Mimarlık, İç-Mimarlık, Mekanik Tasarım, Fabrika-Tesis Tasarımı, Şebeke Kanal Tasarımı gibi çoklu kullanma şeçeneğine sahip olan ELITECAD yazılımını sadece günlük işlerinizde kullanmak istiyorsanız ELITECAD Small Business versiyonu size yeterli gelecektir.

ELITECAD Small Business

Autocad Alternatifi Programlar
Autocad Alternatifi Programlar ELITECAD

ELITECAD Small Busines, ELITECAD Architecture (bkn ELITECAD ARCHITECTURE 15) yazılımının tüm özelliklerine sahip, fakat 3 kat ve tek yapı ile sınırlandırılmıştır. Free Form özellikleride bu versiyon da kısıtlıdır.

ELITECAD Small Business yazılımını kullananlar aşağıdaki özelliklere sahip olacaktır.

ELITECAD Yazılımı Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak için

ELITECAD yazılımı hakkında daha fazla bilgi almak için Türkiye tekili satıcısı 3E PROMİMARLIK firmasından Ahmet Erdem Duran’dan bilgi alabilirsiniz.

Autocad Alternatifi Programlar dan hangisini Almalıyım?

Türkiye’de popüler olan Mühendislik, Mimarlık, tasarım, Üretim gerektiren her yerde gerekli olan AutoCAD benzeri programları sıraladık. AutoCAD’ in piyasa üzerindeki pazar hâkimiyetinin pahalı kiralama usulü ile Lisanslamaya geçmesi, kullanıcılarını diğer CAD alternatiflerine yönlendirmiştir.

Sonuç olarak;

crossmenuchevron-downmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram